woensdag 7 december 2016

Ondernemer mist fiscale en financiële kennis



Maar liefst 49% van de mkb-ondernemers geeft toe maar weinig te weten van de fiscale wetgeving zoals de inkomstenbelasting. Ook laten 53% van de zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en 30% van de mkb-bedrijven zich niet bijstaan op dit gebied door een adviseur. Dit blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK).


www.kennispunt.eu

Ook de BTW blijkt voor veel ondernemers nog geheimen te hebben. Slechts 68% van de mkb-ondernemers geeft aan op de hoogte te zijn van de belangrijkste regelgeving over BTW-heffing, terwijl 84% aangeeft dit wel belangrijk te vinden. Uit het KvK-onderzoek blijkt  dat mkb-ondernemers vooral hulp inschakelen als het gaat om belastingen (zoals inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting), zo’n 72%. Tot slot blijkt dat maar 57% van de ondervraagden geld opzij heeft gezet voor hun pensioen en kijkt slechts 41% of de pensioenvoorziening (tool) wel adequaat is.

Ook financiële kennis schiet tekort

Uit het onderzoek (pdf) onder 1.676 ondernemers blijkt verder dat ze vinden dat ze niet genoeg begrijpen van de balans en de winst- en verliesrekeningvan hun eigen bedrijf. Ook blijkt dat zzp’ers en mkb’ers vinden dat ze onvoldoende grip op hun eigen onderneming hebben als het gaat om de langere termijn, omdat ze niet genoeg financieel inzicht hebben. De KvK heeft laten weten hier meer voorlichting over te willen gaan geven.

bron: 29 november 2016 Door redactie Rendement

Kennispunt ontzorgt en begeleidt ondernemers bij de fiscale en financiële kant van hun onderneming.Op transparante wijze zodat u zelf ook begrijpt wat er gebeurt en hoe uw onderneming er voor staat. Kijk voor meer informatie op de Kennispunt website of blader eens door de Kennispunt blogs; Financieel fit voor ondernemers en Kennispunt Duitsland

Heeft u vragen over dit artikel? Neem contact op met Marco van Houttum van Kennispunt contact 
  
Duitsland Desk Kennispunt 
Ondernemen in Duitsland 
Financieel fit voor ondernemers





Contact


Deskundige financiële, fiscale en juridische ondersteuning op een persoonlijke en betrokken wijze. Ontdek wat Kennispunt voor u kan doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *