vrijdag 19 december 2014

aanmeldingsplicht voor alle Nederlandse werknemers en branches die hun personeel in Duitsland laten werken

Kennispunt houdt u op de hoogte van nieuws op gebied van ondernemen in Duitsland. Vanaf 1 januari wordt, in Duitsland de nieuwe wet “Mindestlohngesetz - MiLoG” inzake het nieuwe wettelijke minimum loon, van kracht. Voor iedere (ook de buitenlandse) werknemer zal dan het minimum loon van €8,50 gaan gelden. De Duitse douane zal hierop gaan controleren en tot 2019, 1600 man extra personeel gaan inzetten. 
Voor onder andere bouwbedrijven en schoonmaakbedrijven  al jarenlang normaal is, namelijk de aanmeldingsplicht bij de Duitse douane, is voor veel andere branches totaal nieuw. De aanmeldingsplicht, die vanaf 1-1-2015 van kracht wordt voor alle Nederlandse werknemers en branches die hun personeel in Duitsland laten werken, is maar een onderdeel van een veel complexere wetgeving.
 Maak een Duitsland map aan waarin u alle informatie samenvoegd. Op deze manier heeft u altijd alles bij u en compleet bij een eventuele controle.

Lees meer op de site van de Zoll over de minimumloon wetgeving en de noodzakelijke meldingen die bij detacheren van uw personeel naar Duitsland komen kijken. (in het Duits) Hier gaat het naar de noodzakelijke formulieren  Deze wetgeving levert nogal wat extra papierwerk op. Onder andere voor de transportsector. De TLN heeft zich hard gemaakt voor de belangen van vervoerders zie hier Chauffeurs die rijden naar, vanuit, in en door Duitsland, moeten per 1 januari 2015 in Duitsland geregistreerd staan. Het formulier dat u hiervoor dient te gebruiken is vanaf 19 december 2014 te downloaden via www.zoll.de (zie link hierboven: Gesetzlicher Mindestlohn nach dem Mindestlohngesetz ab dem 1. Januar 2015). U kunt op dit formulier al uw chauffeurs die op Duitsland rijden, opgeven over een periode van maximaal 6 maanden. Mochten er in de door u opgegeven periode wijzigingen optreden ten aanzien van de geregistreerde chauffeurs, dan hoeft u die niet apart door te geven. Het formulier dient u te faxen naar de Bundesfinanzdirektion West in Keulen. E-mail is helaas nog steeds niet mogelijk. Op 19 december wordt het faxnummer bekendgemaakt. Meer informatie kunt u opvragen bij de Zentrale Informations & Wissensmanagement van de douane in Dresden, te bereiken op nummer +49 351 448 34 520 / 510. De Stichting Nedubex, die al jarenlang met deze meldingen bekend is heeft een extra dienst aan haar productpalet toegevoegd. Stichting Nedubex helpt u bij uw vooraanmeldingsplicht, bewijsvoering en administratieve archiveringsplicht, met betrekking tot uw werkzaamheden in Duitsland. Het minimumloon rijbewijs voor Duitsland   Heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact op met Kennispunt 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *